Vijf organisten geven een orgelconcert in de Pancratiuskerk!

Op vrijdag 28 september 2018 vindt in de St. Pancratiuskerk (Dorpstraat 115, Castricum) een bijzonder orgelconcert plaats. Vijf organisten spelen in één gezamenlijk orgelconcert.

De organisten zijn Dirk van Egmond, Ronald Schollaart, Iwan van Amsterdam, Wendy Leonards en Joost Doodeman.

De Franse hofcomponist Pierre Guédron schreef het lied ‘Est-ce Mars’ in 1613 voor een ballet voor de zuster van de toen twaalfjarige koning Lodewijk XIII. De melodie werd ook in de Nederlanden populair, waar er tientallen nieuwe teksten op werden gemaakt. Zo dichtte Starter er een liefdeslied op. “Zelfs al zou ik duizend ijzeren tongen hebben, zoals een orgel, dan nog zou ik je bekoorlijkheden niet kunnen bezingen, mijn lieve Diana, met je gouden haren en ivoorblanke voorhoofd, en met je glanzende ogen waarmee je alle mannen het hoofd op hol brengt.”

Sweelinck maakte variaties over dit lied, welke op het concert gespeeld zullen worden. Verder werken van Bach, Beauvarlet-Charpentier, John Lennon/Paul McCartney, Hesse, Saint-Saëns en Franck. Het concert wordt afgesloten met de beroemde Finale uit de eerste Sonate van Guilmant.

Een zeer gevarieerd programma dus.

orgel-concert-pancratiuskerk-castricum-2018

Het concert begint om 20.00 uur. Er is een pauze met koffie en thee.
De toegang is gratis.
Na afloop van het concert is er een deurcollecte.

U bent van harte welkom!