Nieuws van het Gemengd Koor

Vindt u het leuk om te weten wat het Gemengd Koor tijdens de vieringen t/m Pasen 2020 zal zingen?

Onderstaand volgt een overzicht:

(onder voorbehoud)

Twee keer per maand zal het Gemengd Koor de vieringen opluisteren, meestal de eerste en derde zondag van de maand.

Op 2 februari wordt de Missa in G van Antonio Caldara gezongen, een Italiaanse barok componist, die leefde van 1670 tot 1736. Daarnaast het O Salutaris van F. Anerio en het Cantate Domino van G.O. Pitoni.

Op 16 februari zingt het koor de Messe Breve van de Franse componist C. Gounod (17 juni 1818-18 oktober 1893), het Offertoire en het Ave Verum beide van C. Saint-Saëns.

Op zondag 1 maart wordt van J.A. Bruckner de Choralmesse gezongen. Bruckner was een Oostenrijkse componist, geboren op 4 september 1824 en overleden op 11 oktober 1896. Het Vexilla Regis van F. Liszt en het Adoramus Te van T. Dubois zullen dan eveneens gezongen worden.

Zondag 15 maart zingt het koor de pas ingestudeerde Messe à Trois Voix van A. Dodement (Franse componist, overleden in 1911). En de liederen die dan gezongen worden zijn: Christus Factus Est van F. Anerio en Adoramus Te van Th. Dubois.

Dirigent Joost Doodeman (geen familie van de componist hiervoor genoemd) heeft besloten een 3-stemmige mis in te studeren vanwege het dalend aantal, vooral mannelijke koorleden, alhoewel er vorig jaar twee dertigers tot het Gemengd Koor zijn toegetreden, een bas en een tenor. Een zeer welkome aanwinst, wie weet voelen andere jongelui zich nu ook geroepen.

Zondag 12 april is het Pasen. Op het programma staan dan de Missa Brevis van Ch. Tambling, (13 mei 1964 – 3 oktober 2015). Terra Tremuit van F. Gruber, Psalm 150 van R. Jones en het Halleluja van G. Händel mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Momenteel is het koor nog druk bezig om Psalm 150 in te studeren. Benieuwd hoe het zal klinken???? Kom luisteren met Pasen!

Heeft u interesse om het Gemengd Koor te komen versterken, kom gewoon eens naar een repetitie ( 19.30-21.30 uur) op de donderdagavond in het parochiehuis naast de Pancratiuskerk, wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Mineke de Geest: minekedegeest@hccnet.nl.