Als God renoveert: Mission0251

Wat is Mission0251?

De afgelopen maanden hebben we met een enthousiaste groep van ruim 20 personen het boek “Als God renoveert” van de Canadese priester James Mallon gelezen. Bij renovatie denkt u misschien aan het renoveren van gebouwen, maar als God iets vernieuwt dan begint Hij bij mensen.

Naar aanleiding van het boek hebben we als groep nagedacht over hoe we in onze tijd kunnen groeien als leerlingen in het geloof en hoe de vieringen en activiteiten van onze kerk hierbij kunnen aansluiten. We zijn begonnen vanuit de Mariakerk, maar wat zou het mooi zijn als we dit samen kunnen doen met de hele regio.

Daarom zou ik graag verder gaan onder de naam Mission0251. Iedereen is welkom op de avonden waarin we samen verdieping zoeken in ons geloof en waarin we initiatieven nemen om het geloof door te geven in onze tijd.

De bijeenkomsten

We hebben ervoor gekozen om de bijeenkomsten maandelijks te laten plaatsvinden aansluitend op de Eucharistieviering op zaterdagavond in de Mariakerk. Iedereen die wil heeft dus de mogelijkheid om eerst deel te nemen aan de viering die begint om 18.45 uur.

De avonden starten met een kopje koffie of thee om 20.00 in de Esplanadezaal bij de Mariakerk (Spoellaan 3, Heemskerk) en duren tot 21.30.

Tijdens de avonden maken we gebruik van de zeer aansprekende presentaties op video van de zogenaamde CaFE serie (Catholic Faith Exploration = het katholieke geloof verkennen).

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende dagen:

  • Zaterdag 21 maart
  • Zaterdag 25 april
  • Zaterdag 30 mei

Aanmelden is niet nodig: Kom gewoon langs! Maar wie op de hoogte wil blijven kan zich inschrijven op de nieuwsbrief door mij een mailtje te sturen: warnaar@dds.nl.

Kapelaan Teun Warnaar