Aanmelden Eerste Communie en Vormsel

Eerste Communie

Vanaf oktober gaat de voorbereiding van start voor de Eerste Communie. Alle kinderen van groep 4 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Ook kinderen die al in groep 5 zitten en door omstandigheden vorig jaar niet meededen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Verder is het ook mogelijk voor de kinderen om tijdens het jaar gedoopt te worden mochten ze het Doopsel nog niet hebben ontvangen. Kinderen kunnen, bij voorkeur vóór 1 oktober, worden aangemeld bij Mariette Mantel mariette.mantel@ziggo.nl.

In principe zullen de voorbereiding op de Eerste Communie en de communieviering zelf plaatsvinden in Castricum. Maar mocht het zo zijn dat er maar weinig aanmeldingen zijn dit jaar, dan zijn de kinderen van harte welkom bij de regionale kindermiddagen bij de Mariakerk in Heemskerk.

Voor meer informatie: Brief uitnodiging Eerste H. Communie.

Namens de werkgroep Eerste Communie,

Margo de Wolf en Mariette Mantel.

Vormsel

Vanaf oktober gaat ook de voorbereiding van start voor het Vormsel. Alle kinderen van groep 8 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Ook kinderen die al in de eerste klas zitten en door omstandigheden vorig jaar niet meededen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Elk jaar nodigen we de Bisschop uit om het Vormsel toe te dienen tijdens een feestelijke viering in één van de kerken in onze regio. De voorbereidingsbijeenkomsten vinden meestal plaats op woensdagavond in het Parochiecentrum bij de Laurentiuskerk in Heemskerk. Aanmelden en informatie bij Joke Hoogeland jhland@ziggo.nl of 0251-243970.

Aanmeldingsformulier H. Vormsel.

Voor meer informatie: Brief uitnodiging H. Vormsel.

Namens de regionale werkgroep van het Vormsel,

Kapelaan Teun Warnaar