7 organisten en 1 zangeres in de Pancratiuskerk 29 sept 2019

Op zondag 29 september vindt in de St. Pancratiuskerk een bijzonder orgelconcert plaats. Voor de 9de keer geven maar liefst zeven organisten van de Pancratiuskerk een gezamenlijk concert. Daarnaast zal de sopraan Coby Castricum haar medewerking verlenen.

De organisten zijn Dirk van Egmond, Ronald Schollaart, Iwan van Amsterdam, Wendy Leonards, Katalin Somogyi, Wim Boerstoel en Joost Doodeman.

The Battle van William Byrd behoort tot één van de eerste muziekstukken in Engeland die opgeschreven zijn. In het stuk uit de 16e eeuw wordt een hele strijd uitgebeeld tot en met het
begraven van de doden van het slagveld.

Op het programma staan verder o.a. de feestelijke Fanfare van Lemmens en een prachtig Ave Maria van Gomez. Ook het bekende jazz-nummer Take Five wordt gespeeld. Verder werken van Buddy DeSylva, Antonio Diana, Händel, Guilmant, Vierne, Dubois en Franck. Een zeer gevarieerd programma dus.

Het concert begint om 15.00 uur. Er is een pauze met koffie en thee en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een deurcollecte.

U bent van harte welkom!

Pancratiuskerk: Dorpstraat 115, Castricum
Zondag 29 september 2019
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: gratis

Concert 7 organisten 1 zangeres in Castricum 29-09-2019v.l.n.r. Wim Boerstoel, Coby Castricum, Wendy Leonards, Joost Doodeman, Katalin Somogyi, Iwan van Amsterdam, Ronald Schollaart, Dirk van Egmond. Fotograaf: Pim Leonards